Külföld

2011.08.22. 04:54

Megállapodtak az Izraellel való tűzszünetben a palesztin csoportok

Gáza - Nem hivatalos megállapodást kötöttek a palesztin csoportok arról, hogy vasárnap éjszakától tűzszünetet léptetnek életbe, felfüggesztik az Izrael elleni támadásokat, ha a zsidó állam is beszünteti a légicsapásokat a Gázai övezetben - közölte a Hamász palesztin mozgalom.

MTI

Az izraeli kormány nem indít szárazföldi hadműveletet a Gázai övezetben

Az izraeli nemzetbiztonsági kabinet hétfőre virradóra tartott ülésén úgy döntött, hogy nem indít nagyszabású szárazföldi hadműveletet a Gázai övezetben, miután a palesztin csoportok megállapodtak az Izraellel való tűzszünetben – jelentette az izraeli rádió.

A kabinet ülését sürgősséggel hívta hétfő hajnalra Jeruzsálembe Benjámin Netanjahu kormányfő.
A hadsereg vezetői az Izraelre irányuló rakétatámadások leállítása céljából a Gázai övezetben végrehajtandó különböző lehetséges akciókat ismertették a rádió szerint.
   
Egyórás tanácskozás után a nemzetbiztonsági kabinet úgy döntött, hogy nem indít offenzívát a Hamász iszlamista palesztin szervezet ellenőrzése alatt lévő Gázai övezetben, "nehogy Egyiptomban a jelenlegi kairói rendszert megingató tömegtüntetések törjenek ki" – jelentette a katonai rádió.
   
A nemzetbiztonsági kabinetet néhány órával azután hívták össze, hogy a főbb palesztin szervezetek nem hivatalos megállapodást kötöttek arról, hogy vasárnap éjszakától tűzszünetet léptetnek életbe, felfüggesztik az Izrael elleni támadásokat, ha a zsidó állam is beszünteti a légicsapásokat a Gázai övezetben.
   
A vasárnap esti bejelentés óta mindazonáltal hét rakétát lőttek ki a Gázai övezetből, amelyek épületeket találtak el, de emberéletben nem okoztak kárt, mondta el Luba Szamri rendőrségi szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!