Külföld

2009.10.15. 08:42

Robbanás Moldovában - negyvenen megsebesültek

Legkevesebb negyvenen megsebesültek a moldovai fővárosban egy robbanásban, valószínűleg katonai kézigránátot hajítottak az ünneplő tömegbe az emberek közé.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Chisinau főterén szerda este több tízezren ünnepelték koncerttel és tűzijátékkal a város napját, amikor a detonáció bekövetkezett. Victor Catan belügyminiszter közlése szerint 40 ember sebesült meg, de közülük csak néhányan súlyosabban.

A helyszínre érkező szakértők szerint ismeretlenek katonai támadó gránátot hajíthattak a tömegbe. A szakértők úgy vélik, a nagy erejű gránátot sokáig nyirkos helyen tarthatták, mert nem fejtette ki teljes romboló hatását. A fegyver talán a még Dnyeszter-melléki szakadár területen történt fegyveres konfliktus idején került gonosztevők kezébe.

A belügyminiszter szavai szerint nem lehet kizárni, hogy terrortámadás történt, de az is lehet, hogy köztörvényes bűnözők állnak az eset hátterében. A szervezők nem fújták le a koncertet, a tájékoztatás szerint azért, mert el akarták kerülni, hogy pánik törjön ki. 

Az EU-tag Romániával szomszédos országban a kommunista párt nyolc évi kormányzás után idén nyáron rákényszerült, hogy átadja a hatalmat egy Európa-párti szövetségnek, de a hatalomváltás még mindig nem zajlott le teljes egészében.

 Forrás: MTI/AFP/ITAR-TASZSZ/dpa

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!