Külföld

2010.09.12. 13:42

Újszülöttet találtak egy szemeteszsákban a manilai repülőtéren

Újszülöttet találtak a Fülöp-szigeteki főváros, Manila repülőterén vasárnap egy szemeteszsákban, amelyet valószínűleg a Gulf Air légitársaságnak a Közel-Keletről érkező egyik gépéből raktak ki - közölték repülőtéri tisztségviselők.

MTI

A biztonsági tisztek a vér borította és papírtörülközőbe bugyolált kisfiút a repülőtér klinikájára vitték, ahol az orvosok és ápolónők megvizsgálták, megtisztogatták, ruhát adtak rá, és tejet kapott.

"A mosdatás után halk sírást hallatott - mondta Kate Calvo ápolónő. - Egészséges, az életfunkciói rendben vannak orvosaink szerint."
A Ninoy Aquino nemzetközi repülőtér közleménye szerint egy biztonsági őr figyelt fel mozgásra a szemeteszsákban, amelyet állítólag egy Bahreinből érkezett Gulf Air-gépből tettek ki, s ő találta meg a kisbabát. Az orvosi vizsgálat után a légikikötőben szolgálatot teljesítő szociális munkások gondjaira bízták a gyermeket.

Corazon Soliman népjóléti és fejlesztési miniszter, akit nagyon felháborított az eset, közölte: utasították a rendőrséget, hogy kutassa föl az anyát, aki ellen bűnvádi eljárás indulhat. Elmondta azt is, hogy az újszülöttet az anya rokonai vagy örökbefogadók vehetik majd gondozásba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!