Külföldi

2009.09.15. 15:58

Nem vicc: az új, lítium-ionos Trabanttal 130-cal lehet majd robogni

Frankfurt - 2012 végére piacra kerülhet a legendás Trabant környezetbarát utódja, az elektromos meghajtású "Trabant nT". A tanulmányautót hétfőn mutatták be a frankfurti IAA autószalonon. Az autó előreláthatólag 20 ezer euróba kerül majd.

MTI

A lítium-ion akkumulátoros elektromos Trabant végsebessége 130 km/h lesz, hatótávja pedig 160 km. Tömege kevesebb mint ezer kilogramm lesz, azaz könnyebb lesz a legtöbb autónál. A modell piacéretté tételéhez azonban még sok technológiai problémát kell megoldani.

A projektgazda Indikar vállalat saját eszközeiből finanszírozta a fejlesztést. A projekt megvalósításához a cégnek azonban még olyan finanszírozó partnerre lenne szüksége, aki hajlandó mintegy 30 millió eurót beruházni a gyártásba. 



Az új Trabantot, a Trabant nT-t leplezik le a 63. Frankfurti Nemzetközi Autószalon első sajtónapján


A potenciális befektető lehet akár energiaipari, akár autóipari konszern is. Az, hogy az autót végül hol gyártják majd és mekkora példányszámban, az a befektetőn múlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!