Kultúra

2009.07.20. 02:27

Korzó lett a tér, a filmek itt vonzóak

Szombathely - Amennyire az látszik a hétköznapokon, hogy elhagyták az emberek a mozit, úgy bizonyítja az ellenkezőjét a másodszor megrendezett Tér-Film-Zene Fesztivál.

Merklin Tímea

- Lehetne folytatni ezt a sort néhány további szabadtéri vetítéssel - mondta Mayer Rudolf, a fesztivált szervező Agora-Savaria mozi vezetője. - Könnyen lehet, hogy máskor is lennének ennyien, ha Fő téri mozit kínálunk.

A nyugágyak és székek minden este hatkor megteltek gyerekekkel és szülőkkel, hogy megnézzék a nekik szánt meséket. Utána némi szünet után főműsoridőre jött össze újabb népes közönség. Pénteken a Puskás Hungary című, Almási Tamás rendezte életrajzi film vonzott nagyobb tömeget; köztük sok idős embert, akik még ismerték a focistát, és van Puskás-képük (annak ellenére, hogy anno nem nagyon volt ismert a mai sztárolás módszere). A filmnézők mellett sokan sétáltak a szobrok, a szökőkút körül, igazi korzóvá alakult a tér.

Szombaton - habár erősen lehűlt a levegő - az emberek párnákkal, takarókkal, kapucnis pulóverekban, kabátokban jöttek ki a Falco és Haladás filmekre, melyek a bajnoki mérkőzések legszebb pillanatait mutatták be. Ez a sokaság megduplázódott a Made in Hungaria című zenés magyar film kezdetére. Több százan nevettek együtt a korrajzból eredő poénokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!