Kultúra

2010.01.04. 03:27

Tizennégy éve rendeznek versenyt Gazdag Erzsi gyermekversíró tiszteletére

Január 11-éig lehet jelentkezni a nemzetközivé terebélyesedett Gazdag Erzsi vers- és mesemondó versenyre.

Merklin Tímea

A Szombathelyen élt költőnő, Gazdag Erzsi tiszteletére 14. éve rendeznek versenyt óvodásoknak és kisiskolásoknak. Már nemcsak Vas megyei gyerekeket várnak a rendezvényre, de fogadnak jelentkezőket Szlovéniából és Burgenlandból is. A program a magyar kultúra napjához kapcsolódik: január 22-én lesz a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskolában reggel 9 órától.

A rendezők elképzelése szerint a pedagógusok delegálhatják ide az iskolai háziversenyek győzteseit. A versenyre csak intézmény nevezhet be gyerekeket, egyet-egyet kategóriánként. Három korcsoportban (óvodások, 1-2. osztályosok, 3-4. osztályosok) két, életkornak megfelelő művel kell készülni: az egyik Gazdag Erzsi-mű lehet, a másik szabadon választható, de egyik sem haladhatja meg a 3-4 percet.

A verseny napján program is várja a résztvevőket. Sátory Károly igazgató köszöntője után Kiss Márton zongorázik. Vörös Ferenc festőművész tárlatán - amelyet Balogh József költő-tanár, a verseny ötletgazdája, főszervező nyit meg - Gazdag Erzsi versillusztrációkat nézegethetnek a gyerekek. A versenyek három helyszínen zajlanak.

A zsűriben: Szabó Tibor, a Weöres színház művésze, Bálint Éva színművésznő, H. Nagy Katalin nyugalmazott bábszínház-igazgató, Prikazovits Ferenc előadóművész (elnök). Utána kézműves-foglalkozások lesznek, valamint Devecsery László drámapedagógus játékos irodalmi 20 perce. Fölnagy Csaba énekmondó zenés gyerekműsort ad, majd eredményhirdetés, közös fotózás következik. A díjátadáskor a kategóriagyőztesek bemutatkoznak.

A rendezvény fő támogatója a Gazdag Erzsi Alapítvány.

A rendezvény fő támogatója a Gazdag Erzsi Alapítvány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!