Kultúra

2010.06.23. 13:00

Sátorozó tinik a mozik előtt - Itt az Alkonyat újabb része

Amerikában ismét kitört a Twilight-láz. Napokkal a harmadik rész június 24-ei premierje előtt a mozik parkolóiban sátoroznak a lelkes, semmitől vissza nem riadó rajongók. A Napfogyatkozást június 30-án mutatják be a magyar mozikban.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A fanatikus rajongók már napok óta a mozik előtt felvert sátraikban várakoznak a premierre. Vélhetően Robert Pattinson személye lehet a fő oka ennek, s csak másodsorban a film maga.

A harmadik epizódban ismét megelevenednek az ősi ellentétek a filmvásznon, s tovább bonyolódnak az érzelmi szálak. A The Twilight Saga - Eclipse című részében a főhősnő (Bella) élete majdhogynem teljesen visszazökken a régi kerékvágásba. Szerelmével (Edward Cullen) lehet, ám barátja (Jacob) szinte teljesen eltűnik az életéből.

Hiába dolgozik a lány minden erejével azon, hogy vámpír szerelme békét (vagy legalábbis tűzszünetet) kössön farkasember barátjával. A köztük lévő viszály  - és az állandó békítési próbálkozások - lassan felőrlik a lányt.  A nagy kérdés az, hogy félre tudják-e tenni a fiúk a népeik közti évezredes ellentétet a lány kedvéért.

Hogy a gyűlölet felizzása ne legyen elég, felüti a fejét egy - az egész várost rettegésben tartó - vérszomjas lény. A sorozatos gyilkosságok elkövetőjéről azt suttogják Seattle-ben, hogy emberfeletti adottságai vannak és titkos módon kötődik Bellához.

 Új szererplő is csatlakozott az Alkonyat stábjához a harmadik részben. Az ausztrál Xavier Samuel Riley vámpír szerepében tűnik majd fel. 

A vámpír-saga negyedik, Hajnalhasadás című kötetének megfilmesítését két részben tervezik. A forgatási munkálatokat már ősszel megkezdik, a tervek szerint 2011 novemberében mutatják be az első részt az amerikai mozikban. A második részre 2012-ig kell várniuk a rajongóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!