Kultúra

2010.11.08. 11:52

Rónaszéki Linda: Mese a zoknisfiókból

A Művészetek Házában mutatták be Rónaszéki Linda Mese a zoknisfiókból című könyvét. A szerző meséihez készített akvarell illusztrációit is láthattuk a kiállitáson.

Greiner-Csapó Júlia

- Szenvedélyes zokni-  és harisnyanadrág gyűjtő vagyok, egy óriási fiókban tárolom ezeket a kincseket. A mese úgy született, hogy elképzeltem, mennyi mindent rejthet egy hatalmas fiók -  mesélte el Rónaszéki Linda, a mese szerzője a bemutatón.
 
Zokni úrfi felfedező útra indul a mesében szereplő varázslatos komódban. A fiókok mókás és kedves kis lényeket rejtenek. A kalandos utazás végén a komód legalsó fiókjában rátalál Harisnyás kisasszonyra. A mesét illusztráló eredeti akvarell képeket a könyvbemutatóra rendezett kiállításon nézhették meg az érdeklődők. A mesekönyv képei a felnőttek fantáziáját is megragadják. Különös hangulatával és történetével lenyűgözte a bemutatóra érkező gyerekeket.

- Kedves kis könyv, szeretem lapozgatni. Órákig tudnám nézegetni a rajzokat, mindig találok valami újat. Nagyon tetszik, hogy kalandos és szerelmes a története - mondta Boda Borbála, aki a szüleivel érkezett a bemutatóra.
 
- Ez a mese abban különbözik más mesekönyvek történeteitől, hogy meg tanítja az olvasót más szemmel nézni a világot - magyarázta Rónaszéki Linda a könyvbemutatón. - Szerintem egy jó mese elvarázsolja az olvasóját, kiragadja a valóságból. Arra vágyunk, hogy a szereplőivé válhassunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!