Kultúra

2011.01.22. 17:52

Fegyverkiállítás, kultúra napi programok

Koncert, kézműves foglalkozás, fegyverkiállítás, dia- és filmvetítés várta a kultúrára szomjazókat a hétvégén a táplánszentkereszti Jókai Mór Művelődési Házban.

Nagy Ildikó

A Magyar Kultúra Napja alkalmából a megyeszékhelyhez közeli településen is színes programmal várták a művelődési házba ellátogató helybelieket. Pénteken délután telt ház előtt játszhatott a Strófa együttes. 

Szombaton két órától Nádas Nikoletta várta a gyerekeket a művelődési házba: a kicsik színezhettek, méhviasz lapokból gyertyát készíthettek.

A művelődési házban január 30-ig tekintető meg az ikervári Koszorús Ödön gyűjteményéből összeállított fegyverkiállítás. Aki szombaton jókor érkezett, magától a gyűjtőtől hallhatta a tárlókban sorakozó tőrök, szablyák, szuronyok és kardok történetét.


Egy délutáni megbeszélésen kiderült, hogy az idén új rendezvénnyel gazdagodik a település: a helyi civil szervezetek összefogásával és közreműködésével a művelődési ház -hagyományteremtő szándékkal - megrendezi a farsangfarki rönkhúzást.

A kultúra napi program vetítéssel fejeződött be: a gyerekek diafilmeket, a felnőttek pedig az Indul a bakterház című „klasszikust” nézhették meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!