Kultúra

2011.01.28. 13:45

Foltok és vonalak - kiállítás

Foltok és vonalak címmel nyílt kiállítás az MMIK Élő-Tér Galériában, fiatal képzőművészek festményeiből. Tóth Csaba festőművész szerint az alkotók jó, és izgalmas úton haladnak önmaguk megtalálásában.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az MMIK Élő-Tér Galériája másfél-két éve indult, rendszeresen teret adva tehetséges fiatal képzőművészek kiállításainak. Foltok és vonalak címmel nyílt a héten Gyárfás Viktória, Jámbor Rozália, Farda András és Molnár Csaba festményeiből kiállítás, amelyet Tóth Csaba festőművész ajánlott a közönség számára.

A tehetséget egyenként kell kibontani, s mindegyiket másképp kell gondozni. Ez egy nagyon felelősségteljes munka, de meghozza gyümölcsét - mondta el beszédében Tóth Csaba festőművész, aki oktatója is egyben a fiatal művészeknek.

Ebben az életkorban kezdi felvenni végső alakzatát egy formáció, ez az életszakasz fontos, ilyenkor sok minden eldől egy fiatal művész életében. Kiderül, hogy azt a formát veszi-e fel, azt a stílust, ami a génjeiben van, vagy esetleg egy másikat. Meg kell találniuk önmagukat, s ebben segítenek az oktatók. Ha valaki megtalálja önmagát, akkor szinte egyenesen folytathatja tovább az útját. Mint ahogy e kiállítás egyik művésze, Molnár Csaba is rálelt az útjára. Csaba civilben agrármérnök, a kortárs magyar festészetben pedig egy markáns karaktert vett fel, itt látható munkáin ez látszik is. Csaba idősebb kicsit a másik három kiállítónál, akik művészete épp alakulófélben van. Ez egy nagyon izgalmas folyamat, s már látom, hogy a végeredmény nagyon jó lesz. - tette hozzá a festőművész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!