Kultúra

2011.03.15. 20:31

A sajtófotósok olyanok, mint a mentődolgozók - I. Szombathelyi Sajtófotó Kiállítás

Első alkalommal rendeztek Sajtófotó kiállítást Szombathelyen. A kiállítást a polgármester, Puskás Tivadar nyitotta meg.

Garai Antal 'Atom'

Március 15-én az ünnepi műsorok és koszorúzások után az I. Szombathelyi Sajtófotó Kiállítást Puskás Tivadar, Szombathely MJV polgármestere nyitotta meg, az Agora Savaria Filmszínházban.
- Ilyen jellegű rendezvény még nem volt Szombathelyen. A sajtófotó nagyon fontos műfaj, az ember amikor a kezébe vesz egy sajtóterméket és ránéz, meghatározza annak mondanivalóját. Amit ott lát, az meghatározza a hangulatát, sokszor bele sem olvas. - mondta el a polgármester, felhívva a figyelmet a fotók térhódítására a szöveggel szemben, s bár ez nincs minden esetben így, de valóban az "átfutni az újságot" legtöbbször a főcímek, a fotók és a képaláírások elolvasását jelenti.

- A sajtófotót készítők olyanok, mint a mentődolgozók. Éjjel-nappal, hóban és sárban, ünnepnapokon és hétköznap, akkor tudnak produkálni maradandót, ha ott vannak az eseménynél. - tette hozzá Puskás Tivadar, majd elárulta azt is, hogy a kiállítást szponzorok segítségével hozták létre, egy fillér közpénz elköltése nélkül.
- Sajtófotót készíteni felelősségteljes ügy. Befolyásolni lehet egy közösség, egy város, egy megye, egy ország hangulatát. -fűzte hozzá.

Az I. Szombathelyi Sajtófotó Kiállítás az alábbi fotósok munkáiból tevődik össze:
Benkő Sándor, Bonyhádi Zoltán, Büki László, Cseh Gábor, Csizmazia Ákos, Garai Antal, Horváth Csaba, Kiss Teodóra, Makrai Tamás, Mándli László, Mészáros Zsolt, Nagy Dániel, Szendi Péter, Tánczos Mihály, Unger Tamás

A kiállítás Március 31-ig látható a Savaria mozi aulájában, a belépés díjtalan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!