Kultúra

2011.03.29. 13:30

Fotós számmisztika - SAD27 fotókiállítás

Mészáros Zsolt fotóriporter, becenevén Sadness, március 27-én töltötte be 27-ik életévét, és ennek alkalmából SAD27 címmel önálló fotókiállítása nyílt a Café Freiben.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A kiállítás egyik különlegessége, hogy a fotós nem csak kiválasztott pár képet - a montázsoknak (mint ahogy azt a kiállítás neve is mutatja) valamely módon mindig köze van a 27-es számhoz, egyféle számmisztika ez, fotós módra.

A 27 fényév című kép a részleges napfogyatkozás 18 fázisát láttatja, amely hátteréül a kilenc fotóból összeállított városkép szolgál, ez együtt 27. Látható még a Föld forgását megmutató fotó is, az emlékműnél, 27 darab 5,5 perces expozícióból készült képen a csillagok hosszú, fényívet rajzolnak ki az égen. A kiállított képek közt szerepel egy montázs az Iseumról is, amely különlegessége, hogy 8829 képből áll, amely 327 különböző fotót ölel fel, melyek darabonként 27-szer szerepelnek az összképben.

A nekünk legjobban tetsző fotót hagytuk a végére, amely a szombathelyi víztorony tetejéről készült, körpanorámát adva a városról. A kép látványos, szokatlan, és még egy légifotó is kellett hozzá, így kiadván a körpanorámát úgy, hogy azt érezzük, mintha a torony teteje felett lebegünk pár méterrel. A kiállítást Kelemen Zoltán, a Weöres Sándor Színház színésze nyitotta meg, rendhagyó módon háromszor, egyszer a saját szavaival, egyszer mint a Nemzeti Erőforrásokért felelő politiku, s végül, mint irodalmár. A kiállítás április 24-ig látható az Uránia Udvarban található Café Freiben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!