Kultúra

2011.07.19. 11:37

Savaria Történelmi Karnevál 2011: nem vezetik be a kártyás fizetést

Mégsem vezetik be a kártyás fizetőrendszert a Savaria Történelmi Karneválon augusztus végén Szombathelyen - közölték a rendezvénysorozat szervezői hétfőn.

Vas Népe

Mérei Tamás, a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Közalapítvány elnökének közleménye szerint a kártyás rendszer bevezetésének feltételei időközben oly módon változtak meg, hogy minden látogatónak ötszáz forintba kerülne a kártya kiváltása, ezért a kuratórium úgy döntött, hogy a karneválkártya bevezetését elhalasztja.
   
A kuratórium az önkormányzat vezetésével egyetértésben elkötelezettje annak, hogy a tizenkettedik Savaria Történelmi Karnevál mindenki számára valódi élményt jelentsen - hangoztatta közleményében Mérei Tamás.
   
A karneválkártya bevezetésének terve élénk tiltakozást váltott ki a rendezvénysorozaton kiállító és árusító kézművesek körében, akik érdekvédelmi szervezetbe tömörülve úgy határoztak, ha bevezetik a kizárólagos kártyás fizetést, idén távol maradnak a rendezvénytől.
   
A kuratórium döntésével azonban ez a probléma megoldódott, így ismét a megszokott képét mutathatja a szombathelyi Savaria Történelmi Karnevál egyik főhelyszíne, az Öreg Város Vására.



Kitartó kézművesek: ha kártyás rendszer lesz, nem jönnek a Savaria karneválra - Olvassa el cikkünket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!