Kultúra

2011.08.16. 13:19

A halálba táncoltatott leány is szerepel a montreali filmfesztiválon

A Kaland című Márai-feldolgozás mellett egy másik magyar film, Hules Endre A halálba táncoltatott leány című alkotása is szerepel a csütörtökön kezdődő 35. Montreal World Film Festival programján.

Vas Népe

Észak-Amerika egyik vezető filmes seregszemléjén hetven ország vesz részt, a fesztivál a nemzetközi produceri szövetség (FIAPF) által A-kategóriásnak minősített 14 mustra közé tartozik.

A Magyar Filmunió keddi tájékoztatása szerint Hules Endre munkája az elsőfilmesek versenyében mutatkozik be. A legjobb első filmnek járó Arany Zenit díjért folyó megmérettetésre idén 26 alkotás kapott meghívást.

A halálba táncoltatott leány magyar-szlovén-kanadai koprodukcióban készült az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos operatőri közreműködésével, Melkvi Bea, László Zsolt, Hules Endre és a Honvéd Táncszínház együttesének főszereplésével. Az alkotás gyártója a Cinemafilm, producere Garami Gábor.

A film egy táncosból lett impresszárió története, aki húsz év után visszatér szülőföldjére, Magyarországra, és úgy dönt, hogy volt szerelmével és öccsével felújítják utolsó közös sikerüket, A halálba táncoltatott leány balladájából készült táncdarabot.

Hules Endre filmjét a nemzetközi közönség Montrealban láthatja először, ahol négy alkalommal is vetítik. A halálba táncoltatott leány novembertől látható a magyar mozikban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!