Kultúra

2011.09.22. 10:15

Versmondó versenyek: Hindi Fatima és Vajdáné Szabó Krisztina az országos döntőben

A Juhász Gyula nevét viselő versmondó versenyről Hindi Fatima, a Tóth Árpád-versenyről Vajdáné Szabó Krisztina jutott be az országos döntőbe.

Ölbei Lívia

Vasárnap az MMIK adott helyet a Juhász Gyula-, illetve a Tóth Árpád  vers-, énekelt vers-  és prózamondó verseny Vas megyei elődöntőjének. Az előbbiről Hindi Fatima,  a sárvári Tinódi Sebestyén Gimnázium diákja, az utóbbiról a szombathelyi Vajdáné Szabó Krisztina jutott tovább az országos döntőbe. Mindkét verseny országos fordulóját Szegeden, Juhász Gyula szülővárosában rendezik meg, szeptember 23-24-én. A vasi elődöntőn összesen tizenöten vettek részt. A zsűriben Kiss László, a Magyar Versmondók Egyesülete elnöke, Benke Éva ny. főiskolai docens és  dr. Lutter Imre előadóművész foglalt helyet. A versenyek az NKA támogatásával valósulnak meg; a megyei forduló díjait több szervezet és magánszemély ajánlotta fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!