Kultúra

2011.10.14. 12:13

Sikeres RégióArt-tárlat Ljubljanában

Szerdán nyitották meg a vasi RégióArt tárlatot a szlovén főváros magyar nagykövetségén. Szent-Iványi István nagykövet méltatta a kiállítást, amely erősíti a kulturális kapcsolatokat.

Kozma Gábor

Kamper László, a RégióArt főszervezője, a MAOE vasi elnöke  mutatta be a kollekciót a nagykövetségen, amely a szlovén főváros Szentvid kerületében található. Tizenkilenc magyar és két szlovén művész alkotásait tekinthették meg az új követségi épületben. A tárlat anyaga jól tükrözte a  korábbi stílusok mellett az új  törekvéseket is. Festmények, grafikák, fotók, vizuális és filozófiai tartalmakat rejtő alkotások sorakoztak a falakon. A nagykövet kiemelte, hogy fontos feladat a magyar kultúra megjelenítése az uniós tagállamokban, így Szlovéniában is.

A jövőben szeretnék a vasi és zalai alkotók még szélesebb körű megismertetését, a kölcsönösség jegyében.  Majthényi László vasi megyei alelnök a RégióArt történetéről és arról szólt, hogy az Ars Pannonica Biennálé nemzetközivé tehető. Kamper László fontos állomásnak nevezte a tárlatot, megköszönve a vendéglátók és a szlovének támogatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!