Kultúra

2012.02.06. 15:58

A WS Színház vendégjátéka a Nemzetiben

Az ügynök halála a 2010/11-es évad egyik jelentős bemutatója volt a Weöres Sándor Színházban. Az előadást most meghívta a budapesti Nemzeti Színház.

Ölbei Lívia

Arthur Miller Az ügynök halála című drámáját (beszélgetések két részben, rekviemmel) - Hamvai Kornél vadonatúj, friss-kopogós fordításában - vitte színre Valló Péter Szombathelyen, a múlt évadban. Az amerikai  darab megírása után több évtizeddel hirtelen nálunk is nagyon ismerős, nyomorult életével hiába házaló ügynököt, Willy Lomant Jordán Tamás, a feleségét, Lindát Kiss Mari, két fiát Kálmánchelyi Róbert és Orosz Róbert játszotta. Illetve játsszák most is, hiszen a WS Színház az új évadban bérleten kívül tartja műsoron az előadást: Az ügynök halálát legközelebb február 14-én, aztán február 26-án este láthatja a szombathelyi közönség a Márkus Emília Teremben. Február 28-án aztán Az ügynök halála-csapat - az említett  Loman családon kívül Endrődy Krisztián, Senkovics Petra, Ujlaky László, Avass Attila, Kelemen Zoltán, Unger Tünde, Vass Szilárd, Varga Dóra, Lévai Tímea, Korponay Zsófia - a Nemzeti Színházban lép fel. A Miller-vendégjáték helyszíne a Gobbi Hilda Színpad. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!