Kultúra

2012.03.07. 03:29

Giczi Nikolett kiállítása a Herényiek Házában

Giczi Nikolett Nykosznak Az én világom címmel nyílt kiállítása a Herényiek Házában. A fiatal képzőművész tárlata március 9-éig látogatható.

Ambrózai Zsuzsanna

A fiatal - mindössze tizenkilenc éves -, tehetséges lány rövid, ámbár annál ígéretesebb munkásságát Torjay Valter festőművész, művészettörténész méltatta, aki négy éven keresztül tanára volt a művészeti szakközépiskolában. Niki már ott is kimagaslóan teljesített: Textil szakon végzett, de én mindig azt mondtam, ötvösnek kellett volna mennie. Az a fajta finom, részletes kidolgozás, amely jellemzi grafikáit, arra enged következtetni, tökéletesen megállta volna helyét ötvösként is. Torjay Valter szerint a kiállítás azt jelzi, hogy még nem rendelkezik kiforrott irányvonallal : a textilektől kezdve a grafikákon át az installációkig minden megtalálható a bemutatón. Niki tisztában van azzal, hogy művészként nagyon nehéz helyzetben lenne a mai világban, így most továbbtanul: fogászati asszisztens lesz. Ugyanakkor kényesen ügyel arra, hogy a művészet ne szoruljon háttérbe az életében. Azt mondja, régóta dédelgetett álma teljesült azzal, hogy önálló tárlata nyílt: Nem telik el úgy nap, hogy ne ülnék le rajzolni. Fontos része az életemnek a művészet, az alkotás. Nagyon boldog vagyok, hogy mindezt megmutathatom, mert általában egyedül dolgozom, elzárkózva a külvilágtól. Most itt ez a zsivaj, nem győzök hálás lenni mindazoknak, akik eljöttek. A kiállítás megnyitóján közreműködött négy zenész: Horváth Dániel (hegedű), Wagner András (gitár), Gazdag János (ütős hangszerek) és Horváth Rudolf (cselló), akik a hétköznapokban az Easys zenekar tagjai, s kellemes és lágy zenéjükkel a kiállítás közönségét is elvarázsolták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!