Kultúra

2012.09.19. 18:00

A kortalanság tükrében - Egész napos programok aktív idősektől

Szombathely - Az aktív időskor szellemében Kortalanság és megújulás címmel tartottak egész napos programokat szerdán. Az idei év az aktív időskor és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve, ehhez a programsorozathoz kapcsolódott a szerdai rendezvény is.

Bajdó Bettina

Sokan összegyűltek szerda reggel a Don Bosco Művelődési Házban, ahol a Szociális Szolgáltatók Közhasznú Egyesülete Kortalanság és megújulás címmel egész napos rendezvényt szervezett. Az idei év az aktív időskor és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve, ehhez a programsorozathoz kapcsolódott a szerdai rendezvény is.

A rendezvény hivatalosan tíz óra előtt pár perccel kezdődött, dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a szombathelyi önkormányzat tanácsnoka nyitotta meg.

- Második ízben ad otthont Szombathely ennek a kulturális seregszemlének - mondta a tanácsnok. - Az idei év a tevékeny idős kor éve, a célja pedig az, hogy a politikai döntéshozók és az érdekeltek tegyenek meg mindent azért, hogy megkönnyítsék, illetve jobbá tegyék az életüket. A rendezvény szervezését egy civil közhasznú egyesület vállalta magára, s az idősek klubjainak tagjai önként jöttek, hogy műsorokkal szórakoztassák egymást és az érdeklődőket. A műsor egyebek között ráirányítja a figyelmet arra, hogy idős korban milyen nagy szerepe van a közösséghez való tartozásnak.

A tanácsnok kiemelte, a rendezvény alkalmas arra, hogy megőrizze a résztvevők aktivitását és szellemi frissességét. Itt ugyanis bárki megcsillogtathatja tehetségét. Továbbá a taps, a virág és az emléklap inspirációt is adhat a fellépőknek és a nézőknek is. Az esztétikai élmény pedig erősíti az életszeretetet.

A tanácsnok után Unger Erika, a közhasznú egyesület elnöke is köszöntötte a megjelenteket, s köszönetet mondott mindazoknak, akik segítettek a program létrejöttében. Elmondta, hogy kilenc településről érkeztek fellépők, s Szlovákiából is jött egy csoport. A résztvevők 22 programot mutattak be.

A rendezvényen felléptek néptánccal Celldömölkről a Népjóléti Szolgálat 1. számú Idősek Klubjának tagjai, Egyházasrádócról pedig Szalai Sándor adott elő prózát. Dalcsokorral érkezett a Szentgotthárdi Nyugdíjas Egyesület, azaz a Szirén Trió, valamint a Tápláni Gyöngyvirág Dalkör is. A szentgotthárdi Városi Gondozási Központból érkezők jeleneteket adtak elő, Egyházasrádócról pedig az Idősek Klubja tánccal és énekkel  kedveskedett a jelenlévőknek. A nap közös énekléssel zárult, Minden embernek a lelkében dal van címmel. Az előtérben kiállítást nézhettek meg az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!