Kultúra

2012.10.15. 16:43

Jordán Tamás átvette a Vidor-díjat

Szombathely - Az idei nyíregyházi Vidor Fesztiválon különdíjat kapott Jordán Tamás eredeti stand up-estje. A díjátadási ceremóniát az előadás megszületésének helyén, a WS Színházban tartották.

Ölbei Lívia

A Vidor Fesztivált ("a vidámság és derű országos seregszemléje") a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház vezette be a köztudatba és vitte sikerre: a szakma és a közönség örömére. Az idén először  nem az esemény végén megrendezett díjkiosztó gálaesten kapták meg a művészek a most éppen Makk Károly filmrendező vezette zsűri által odaítélt elismeréseket, hanem rendhagyó módon - megvárva az évadkezdést - a saját közönségük előtt.

Így történt ez szombaton este Szombathelyen, a Weöres Sándor Színházban is, ahol Jordán Tamás az új évadban először lépett színre derűből, dacból, lázadásból, poénokból és poémákból  létrehozott Széllel szembe című estjével, amelyet a nyíregyházi zsűri Vidor-különdíjjal jutalmazott: a műfaj eredeti,  példaértékű megújításáért. Jordán Tamás a telt házas szombati előadás előtt Lazáry Viktor alpolgármestertől vehette át a díjat, amelyhez Tasnádi Csaba, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház igazgatója, a Vidor Fesztivál  is gratulált a távolból.  A ceremónián Csonka Szilvia is részt vett: őt 2005-ben Pulchinella-díjjal ismerte el a Vidor Fesztivál zsűrije.

A sikeres "stand-apók" lázadása pedig folytatódik: az idén Stand-apók címmel indított kabarésorozatot  a budapesti Centrál Színház, az esteken Jordán Tamás, Koltai Róbert, Galla Miklós, Sándor György, Bajor Imre és Szirtes Balázs nevettetik a közönséget. A sorozatból Galla Miklós estjét a szombathelyi közönség is láthatja október 20-án, a WS  Színházban. Aki ismeri Galla Miklóst, az tudja, körülbelül mire számíthat. Illetve pont ez az: hogy a fanyar és pókerarcú Galla Miklósnál sose lehet tudni. Annyit mégis, hogy a "Színpadikus figurák" című előadás szombaton 19 órakor kezdődik a Márkus Emília Teremben, Szirtes Balázs közreműködésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!