Kultúra

2012.11.22. 19:10

Jubileumi gálaműsor

Szombathely - Fennállásának ötödik évfordulóját ünnepelte az Oladi Általános Művelődési Központ. Gálaműsorral készültek a jubileumra.

Ambrózai Zsuzsanna

"Időutazásra invitálunk mindenkit" - hangzott el a felhívás a gálaműsor kezdeteként. A jelenlévő "utasok" megváltották jegyeiket, s elindult a vonat. Az emlékezés és a képzelet vonata.



A Nyitra utcai Általános Iskola mazsorettcsoportja is fellépett (Fotó: Szendi Péter) 


Ötödik éve működik már az Oladi Általános Művelődési Központ (OÁMK), amely ezidáig három, az idei év közepétől pedig már négy intézményegységet fog össze, amelyekből három külön-külön is jubilál. 25 éves fennállását ünnepli ugyanis az OÁMK Simon István Utcai általános Iskola,  valamint az OÁMK Teleki Blanka Középiskola és Szakiskola, 20 éves a Ruhaipari Tanműhely és az idén csatlakozó tagintézmény is jubilál: 55 éves az OÁMK Nyitra Utcai Általános Iskola és Művelődési Ház.  A városvezetés nevében dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok köszöntötte az ünneplőket. Hangsúlyozta: az öt évvel ezelőtti integrációt talán nehéz volt annak idején elfogadni,  mára azonban sikerként könyvelhető el. 

- A legfontosabb a mindennapi együttműködés, amely annak érdekében zajlik, hogy az OÁMK az észak-nyugati városrész legvonzóbb oktatási és kikapcsolódási színtere legyen, továbbra is - így a tanácsnok. Rettegi Attila, az OÁMK igazgatója kitért minden egyes tagintézmény múltjára, hagyományaira, jelenére, vázolta az integrációs folyamatot, valamint az azóta eltelt időszakban történteket.  - Törekvésünk a jövőben is az lesz, hogy megőrizzük a közművelődés és az oktatás jó kapcsolatát, folyamatosan újítsuk a szakképzéseinket, s kielégítsük a városrész igényeit - így az igazgató. Az est hátralévő részében a négy tagintézmény közös gálaműsora következett, ahol kicsik és nagyok mutatták be zenés, táncos produkcióikat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!