Kultúra

2013.05.23. 09:53

Az Eb után a vb-re is szeretnének kijutni a savariások

Szombathely, Vilnius - A Latin Táncok Formációs Európa Bajnokságán a középdöntőig jutott a Savaria TSE felnőtt csapata. Új koreográfiával mutatkoztak be.

Simon Erzsébet

A március 23-án Miskolcon megrendezett Latin Táncok Formációs Magyar Bajnokságán a Savaria Táncsport Egyesület felnőtt csapata  öt  év után ismét kvalifikációt szerzett arra, hogy a Latin Táncok Formációs Európa Bajnokságán  képviselje hazánkat. A kontinensviadalt az elmúlt hét végén Litvánia fővárosában, Vilniusban rendezték meg,  ahol nyolc ország tizenhat csapata mérte össze tudását.  Magyarországot a Savaria TSE mellett  a zalaegerszegi Gála TE csapata képviselte. A szombathelyi egyesület felnőtt csapata  az idén készült új koreográfiájával, a Rainbow over the Paradise című formációval mutatkozott be.

- Tizenöt, több éve a világ élvonalába tartozó társulat mellett kellett bemutatni a  tudását  a nagyon fiatal  táncosokból álló csapatunknak - számolt be az eseményről Darázs Tímea, a Savaria TSE ügyvezető elnöke. -  Azt gondolom, sikerrel vették az első akadályt, hiszen elődöntős teljesítményük alapján továbbjutottak a középdöntőbe. A nemzetközi zsűri értékelése alapján végül holtversenyben a 11.-12. helyen végeztek a savariás táncosok.  Nem volt könnyű dolguk, de bebizonyították, hogy méltó utódaik lehetnek a korábbi sikeres formációknak.

A Savaria TSE latin formációjának fiatal tagjai először szerepeltek kontinensviadalon az új koreográfiával. Fotó: Savaria TSE

Idén a Latin Táncok Formációs Európa Bajnokságát végül a litván Zuverda csapata  nyerte meg, megelőzve az orosz  Vera Tiumen és a német Grün-Gold-Club Bremen társulatát.

A savariások célja, hogy a csapat kijusson a decemberi világbajnokságra is. Ehhez további két hazai ranglista versenyen kell részt venniük. A felkészülés tehát tovább folytatódik Horváthné Berta Ágota, Dormán Andrea, Markus Sónyi, Horváth Dávid és  Horváth Viktor irányításával.

Természetesen a  hazai  és a nemzetközi tánckedvelő közönség is láthatja az új koreográfiát hamarosan. A júniusi Savaria Nemzetközi Táncversenyen   bemutatkozik az Eb-középdöntős csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!