Kultúra

2013.06.20. 13:06

A négyezredik Munkácsy-látogatón is túl

Celldömölk - A 12 ezres kisvárosban már több mint négyezren látták a Pákh-gyűjteményből való Munkácsy-kiállítást. És ez még messze nem a vége.

Ölbei Lívia

"Egy nagyon jókedvű társaság, a kőszegi Dr. Nagy László EGYMI általános iskolájának nevelőtestülete kirándult Celldömölkre, aztán a kiállítás megtekintése után Pápára, ahol az Esterházy-kastély volt az úti cél." Így kommentálják Celldömölkön az eseményt.

Túl a négyezrediken. Fehér László (balra) köszönti a látogatókat. Fotó: Gyuricza Imre

Fehér László polgármester elsőként a kétezredik vendéget ajándékozta meg, és úgy látszik, eleven hagyomány lehet a köszöntésekből, hiszen a héten megjelent a négyezredik látogató is. A polgármester (eredetileg maga is tanár) fogadta az egész kőszegi csoportot

Harkainé Fülöp Rita történelem szakos tanár, a tantestületi kirándulások szervezője kiemelte, hogy a Munkácsy-élmény teljességéhez a körültekintő, alapos tárlatvezetés is hozzájárult.

A kőszegi pedagógusok között ott volt Domsa Károly rajztanár, aki korábban Szombathelyen is látta a Munkácsy-kiállítást. Úgy véli, hogy a celli tárlat nagyon jó válogatás.

A képek július végéig láthatók a KMKK bordó szalonjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!