Kultúra

2013.07.16. 22:00

Szenvedélyes muzsikák

Sárvár - A hétvégi Nádasdy Fesztiválon két szenvedélyes muzsikát hozó együttes is fellép 20-án, szombaton este: 21 órától a Szűkített kvartett, 22 órától a Meszecsinka.

Merklin Tímea

A Szűkített kvartett a magyar népzenei gyökerekből építkezik, koncertjeiken szabad improvizációk szárnyára emelik a közönséget. A hegedű virtuóz Bakai Marci óriási tisztelettel és alázattal viseltetik a népek zenéje és a játék iránt, hosszan képes lekötni a közönség figyelmét.

A Meszecsinka (a név Holdacskát jelent) dalai hét nyelven szólalnak meg (magyarul, cigányul, bolgárul, spanyolul, finnül, angolul, arabul). Sok stílust ötvöznek, ösztönös zenéjükkel rácsodálkoznak a világra. Lágy és simulékony zene, megkerüli a slágerlistákat és belopózik az emberek szívébe. Oláh Annamari és Biljarszki Emil 2008-ban léptek fel először Fókaszalon név alatt, Fókatelep és más dalokat játszottak akusztikus kísérettel.

A közönség vevő volt az intimebb hangvételű dalokra, így sűrűsödtek a koncertek, a repertoár bővült saját dalokkal, a zenekar pedig új tagokkal. 2009 végén vették fel a Meszecsinka nevet. Az elmúlt két évben hallható volt az együttes sok budapesti és vidéki klubban, fesztiválon (Mesterségek Ünnepe, Művészetek Völgye, Szegedi Várjátékok).

2011 májusában a zenekar közel száz jelentkező közül megnyerte a Folkbeats tehetségkutató első díját, egy amerikai turnét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!