Kultúra

2013.11.20. 15:40

Kétnapos verseny

Szombathely – Péntek este a Bartók teremben megkezdődik a XIV. Országos Koncz János Hegedűverseny, amelynek díjkiosztó gálakoncertjét vasárnap délután tartják.

Merklin Tímea

Az ünnepi megnyitóra pénteken 19.30 órakor kerül sor – dr. Puskás Tivadar polgármester és Fodor István, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szombathelyi Tankerületének igazgatója köszöntőjével. A Koncz János Hegedűverseny közel 40 éves. A 2013-as verseny a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, az Oktatási Hivatal és szponzorok támogatásával valósul meg. A szombathelyi országos döntőbe négy korcsoportban 56 növendék jutott be a területi válogatókról.

Az I. és IV. korcsoportos növendékek egy fordulóban, a II. és III. korcsoportosok két fordulóban mutatják be tudásukat a bíráló bizottság előtt. Az idei zsűri tagjai: Dénes László, Perényi Eszter, Baranyai Györgyné, Kalló Zsolt, Kokas Katalin, dr. Svikruha Márta Közreműködik Ábrahám Márta hegedűművész (az 1983-as és 1986-os versenyek egyik I. díjasa) és a Savaria Szimfonikus Zenekar Sándor János vezényletével.

A műsorban Carl Maria von Weber: Oberon nyitánya és Aram Iljics Hacsaturján: Hegedűversenye szólal meg. A versenyek pénteken és szombaton délelőtt, délután valamint vasárnap délelőtt zajlanak. A díjkiosztó gálahangversenyre november 24-én, vasárnap 15 órakor kerül sor szintén a Bartók Teremben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!