Kultúra

2013.11.28. 16:30

Állatokról mondtak verset a vasi vadászhölgyek versenyén

Chernelházadamonya -Csütörtökön tartották a Diana Vadászhölgy Klub Vas Megyei Szervezete által kiírt versmondó versenyt, ahol a meseíró pályázat díjait is átadták.

Nagy Ildikó

A Diana Vadászhölgy Klub vasi szervezetének tagjai fontosnak érzik, hogy a gyermekeket megismertessék a természet csodáival, kimozdítsák őket a számítógép, a televízió elől. Erről is beszélt csütörtökön Mesterházyné Koncz Bernadett, a vasi szervezet elnöke.

Varga Dániel különdíjas lett. A háttérben a vendéglátó Bodoricsné Dann Piroska (balról) és Mesterházyné Koncz Bernadett  (Fotó: Nagy Ildikó)

Házigazdaként Bodoricsné Dann Piroska, a Répcevölgye 2001. Kft. ügyvezető igazgatója (szintén vadászhölgy) köszöntötte a résztvevőket és kísérőiket. Először a meseíró pályázat eredményét hirdették ki. Első lett Ments Hanna (a répcelaki iskolából), második a szombathelyi Reményik iskola diákja, Végh Ármin, Kovács Zsófia Anna (Bük) pedig a harmadik helyen végzett. Különdíjat kapott a gércei Markó Alexa.


A versmondó versenyen magyar költők háziállatokról szóló költeményeit mondták a diákok: először az 1-2., majd a 3-4. osztályosok, végül a felső tagozatosok. A legkisebbek közül a büki iskola diákja, Koszorús Bence Levente lett az első, a 3-4. osztályosok versenyét a kemenesmagasi Horváth Dorina nyerte, a felsősök között pedig iskolatársa, Pintér Martin végzett az élen. Gönczöl Bendegúz (Bő), Varga Dániel (Répcelak), Vincze Natália (Bő) és Szekeres Benedikta (Vép) különdíjat kaptak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!