Kultúra

2013.12.27. 21:57

Seherezádé az Attitude Balettiskola előadásában

Rimszkij-Korszakov Seherezádéjának zenekari szvitjére készült az a koreográfia, amelyet az Attitude Balettiskola előadásában nézhetett meg a szombathelyi közönség. A színpadon színes párnák, drapériák, és vörösen izzó hatalmas lámpák idézték meg a háremek hangulatát.

Szekér Dóra

Mielőtt felcsendülnének az ismert dallamok, egy kisfilm foglalja össze a mű történetét. Megismerhetjük Sahriár király és Sahrazád szerelmét, újra átéljük a csalódott király bánatát, aki előző felesége hűtlensége miatt minden nap nőül kér egy lányt. Azonnal el is veszi az életüket, hogy így álljon bosszút az asszonyon. Mígnem a vezér lánya az emberi kíváncsiság természetét ismerve, megtalálja az uralkodó gyenge pontját. Minden este belekezd egy mesébe, de a történetet nem fejezi be. Az elbeszélésnek csak másnap lehet vége, így a várakozás és a mesélő emberben rejlő erő napról-napra megmenti a lány életét.

Az előadást Fuchs Gabriella Krisztina álmodta az MMIK színpadára. Seherezádé szerepét Unger Fanni a királyt Krizsán Dominik táncolta. Minden mozdulatuk a koncentrációról és a művészi alázatról tanúskodott. A háremhölgyek kecses fátyoltánccal, a szolga szellemes figurájával bűvölte el a nagyérdeműt. Kicsiny királykék tütüben elénk álltak a társulat legkisebbjei is, megmutatva milyen hatalmas erő rejlik a művészetben. A szvit harmadik tételében a főszereplők gyerekkora elevenedik meg. A kettős kishercegét Krisztina fia, Fuchs Thomas Patrik táncolta. A kiskamasz korú lányok már kiforrott mozgáskultúrával tettek tanúbizonyságot tehetségükről.

A balettművész-koreográfus arról beszélt, nagy büszkeséggel tölti el, hogy a tíz éve működő iskola növendékei – köztük nagylánya is - ilyen szép teljesítményt nyújtanak. Az év végi vizsgaelőadás próbái is hamarosan kezdődnek, Krisztina januárban olvassa fel a szereposztást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!