Kultúra

2014.03.26. 15:10

Kopog Az üvegcipő

Szombathely - A WSSz is munkával ünnepli a színház világnapját: szerdán volt két olvasópróba, csütörtökön lesz két előadás.

Ölbei Lívia

A WSSz-ben szerdán két vígjátéki próbaidőszak startolt: Valló Péter ismét Molnárt rendez, máz nélkül: Az üvegcipőben Irma-Hamupipőke megszerzi a „drága mérgest". Mohácsi Jánosé Caragiale és a Zűrzavaros éjszaka. Bemutatók májusban, a célkeresztben szív és gondolkodás.

Március 27-én ünnepeljük a színház világnapját. Az Akacs 7-ben este a Szigliget és A dzsungel könyve megy, és nyilván elhangzik világnapra rendelt üzenet is, ezúttal a dél-afrikai Brett Baily-től, aki úgy látja, hogy a színház tétje (fák tövében vagy rafinált színpadokon) a valóság feltárása „a maga mindennapiságában és fénylő titokzatosságában". A mai színház felelőssége, hogy aláveti-e magát a politika és a piac „kilúgozott igényeinek", vagy élve hatalmával megnyitja az „emberek szívét és gondolkodását".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!