Kultúra

2014.04.22. 17:20

Drámaórák a tizedik mesefesztiválon

Celldömölk - A Soltis Lajos Színház tizedszer rendezi meg az Ezerlátó Mesefesztivált: a gyerekelőadások ingyenesen látogathatók. Ezúttal tematikus drámapedagógiai napot is kínál a társulat.

Ölbei Lívia

A Soltis színház életében fontos szerepet játszanak a gyerekelőadások, a társulat a megye több településén hirdet mesebérlet-sorozatot. És mert a minőség is fontos szempont, tíz éve útnak indították az Ezerlátó Mesefesztivált, amely gyerekeknek szánt és többnyire gyerekek által játszott előadásoknak teremt fórumot. A X. Ezerlátón április 28-29-én a házigazda társulattól az Üvegtemplom című előadást láthatja a közönség, itt lesz a Pölöskei Hangyabanda a Szebeni muzsikusokkal, az erdőszentgyörgyi (Románia, Erdély) Bodor Péter Színkör a Babák című előadással, eljönnek a Csepregi Színjátszók a Gyerek-szem című szerkesztett játékkal, a szilágykrasznai Tinikomédiások Ludas Matyi-feldolgozást hoznak, a celli Tücsök Bábcsoport a Babszem csacsival lép föl.

Nagy Gábor, a Soltis Lajos Színház vezetője (Fotó: Benkő Sándor/Archív)

A csehimindszenti Pöttyös Csoport A malomnak... címmel népi játékkal érkezik, a celli Soltis Gyerekstúdió a Csiribiri mesét ajánlja, a szombathelyi Reményik Suliszínház a Kivi című előadással nevezett a fesztiválra. Versenyen kívül lép föl az Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház (Ukrajna, Beregszász) A tekéntetes úr című produkcióval. A jubileum kedvéért beiktatnak egy ajándéknapot is, mondta Nagy Gábor, a Soltis színház vezetője: április 30-án drámapedagógiai tematikus programot szervez a színház, amelynek immár hét drámapedagógiai végzettségű munkatársa van. Ők vezetik azokat a tanítási drámaórákat, amelyeken 15-20, de maximum 30 fős általános és középiskolás csoportok vehetnek részt. A feldobott kérdésekből kettő: Fontosabb-e a csoport érdeke a saját érdeknél? Vállalom-e a felelősséget a tettem következményeiért, ha azok a jövőmre nézve meghatározók?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!