Kultúra

2014.07.05. 21:20

Bereményi Géza Kossuth-díjas író volt a vendég

Répcelak - A Vadnai Bébivel ismerkedhetett meg az Irodalmunk gyöngyszemei sorozat hallgatósága. Bereményi Géza Kossuth-díjas író volt a Nyitott Tér Kulturális Egyesület vendége.

Simon Erzsébet

Bereményi Géza íróval (balról) dr. Bokányi Péter beszélgetett. Fotó: Simon Erzsébet

A Nyitott Tér Kulturális Egyesület új programként tavaly bocsátotta útjára az Irodalmunk gyöngyszemei című rendezvénysorozatát. A Weöres Sándor emlékezete, s a 12 legszebb magyar vers címmel tartott estek után legutóbb Bereményi Géza Kossuth-díjas írót látták vendégül a művelődési házban. Az eseményen az író Vadnai Bébi című regénye volt az elsődleges téma. Bereményi Géza elmondta: negyven esztendeje őrizte a történetet – egy barátja történetét –, s 2013-ban érezte úgy, hogy az már elmondhatóvá lett; ahogy ő fogalmazott, „egy svungra" elkészült a regény, amely a megjelenése óta egyike a legnépszerűbb kortárs műveknek. A XX. század negyvenes és hetvenes évei a regény idősíkjai, egyszerre történelmi és társadalmi regény a Vadnai Bébi: emberek, közösségek meséje a maga szinte krimiszerű történetalakításával, titkaival, rejtélyeivel. A répcelaki közönség megismerkedhetett a műhelytitkokkal is, a szerző motivációival, az érzéseivel és a gondolataival a regény és az eddigi életmű kapcsán. Az est házigazdája, moderátora dr. Bokányi Péter irodalomtörténész volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!