Kultúra

2014.08.05. 15:50

Garas Kálmán felvételeiből nyílt kiállítás

Szombathely - A X. Savaria Régi Zene Műhely nyitókoncertjének szünetében Garas Kálmán fotóiból nyílt kiállítás kedd este a Bartók Terem előterében.

Ölbei Lívia

Garas Kálmán nem hiányozhat egyetlen szombathelyi zenei eseményről sem. Nem csak a Bartók Fesztiválokat, az Iseumi Szabadtéri Játékok bemutatóit (stb.) kíséri végig a fényképezőgépével: hűséges krónikása a Savaria Régi Zene Műhely kurzusainak, koncertjeinek is. Dokumentum értékű – és annál sokkal többet, mélyebbet képviselő – portréfotóiból például nemrég Budapesten, aztán Kőszegen nyílt kiállítás.

A Bartók Terem előterében kedd este megnyílt kiállításra a Savaria Régi Zene Műhely elmúlt tíz évének fotóiból válogatott. Nem volt könnyű dolga, hiszen a választék – mint általában – most is bőséges. A tárlatnyitót a Régi Zene Műhely este 8-kor kezdődő nyitókoncertjének szünetére időzítették.

Az elsősorban Telemann műveit kínáló jubileumi nyitóhangverseny résztvevői – köztük az autentikus hangszereken megszólaltatott régi (barokk) zene neves képviselője, a Capella Savaria muzsikusai – közül többen „szembesülhetettek" korábbi önmagukkal a tárlaton is. Például Kalló Zsolt hegedűművész, a Capella Savaria művészeti vezetője – vagy Prehoffer Gábor (furulya); ők ketten rendszeresen tanítanak a Savaria Régi Zene Műhely nyári kurzusain.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!