Kultúra

2014.10.19. 14:05

Szabóné Fülöp Ida a Vitalitas Galériában

Szombathely - Ezúttal építész hölgy, Szabóné Fülöp Ida a Vitalitas Galéria vendége, kiállítása hetvenkedés , vagyis ez a 70. tárlat a galéria életében.

Merklin Tímea

– Ida keze alatt ég a munka, sokoldalú és sokat tervezett, a kastélyoktól a kórházi mosodán át a társasházakig. Tavaly Hefele-díjat kapott. Több munkahelyen ismerte meg a vasi építőipar tervező műhelyeit, 1987 óta vezető tervező – mutatta be a kiállító pályáját Vincze Csaba építész.

Szabóné Fülöp Ida – aki a megnyitóra saját sütésű réteseket hozott – azt is megosztotta a közönséggel, hogy nem könnyű családot ellátni a határidős munkák között, úgy, hogy mindig meleg vacsora is legyen. Nem egyszer dolgozott éjszakába nyúlóan, sok köszönet jár a férjének és a gyerekeknek a türelmükért. Ma kevés munka van, most van idő úszni, kertészkedni, unokázni. Ebben a szakmában is jellemző a megélhetési harc, a megrendelőnek való kiszolgáltatottság, sok rossz döntések miatti kompromisszumot is meg kell kötni, főleg a társasházaknál. A tervező nem is találkozik a későbbi tulajdonosokkal, csak az építtetővel, aki egyet akar: minél gazdaságosabban építkezni, és eladni az ingatlant, pedig jó lenne a párbeszéd a lakások használóival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!