Kultúra

2014.10.01. 16:10

Születésnapi tárlat, Én és a kisöcsém-premier, díjátadó

Szombathely - Papírzsebkendőket és rekeszizmokat előkészíteni, biztonsági öveket becsatolni, és irány Velence! Vagyis a színház: pénteken este 7-kor Én és a kisöcsém-premier az Akacs 7. nagyszínpadán.

Ölbei Lívia

Az operettet az őrületig fokozza: Koltai Róbert vezetésével a WSSz-társulat. De komolyan: visítani fogunk a gyönyörűségtől, miközben a színpad szélén játszik a zenekar. Csak Nagy Cilit, Kálmánchelyi Zoltánt, Edvi Henriettát, Németh Juditot, Varga Dórát, Bajomi Nagy Györgyöt, Orosz Róbertet, Matusek Attilát, Vass Szilárdot figyeljék! És persze Koltai Róbertet, aki nem csak rendezőként hagyja ott kézjegyét az előadáson: Kelemen Félix tápszergyáros szerepében a színpadon is viszontláthatjuk. A kétféle feladatkör ha róla van szó könnyedén összefoglalható: ő a soha nem lankadó poéngyáros. Különben pedig mese ez, gyermek; apró ajándék, hogy a gazdag dán tápszergyárosfiút Andersennek hívják. Sok félreértés, sok csetlés-botlás, sok üde játék és végül fuzionál a két tápszergyár is. Mindenki boldog, a legfőképpen a közönség.

A premier előtt kiállítás nyílik az aulában: a születésnapos WSSz a Szín-tárlat című fotóválogatással idézi meg az első hét évet (de szép pillanat volt, amikor az összes városi képviselő egyhangúlag mondott igent a színházalapításra). A premier után az új Holdbeli csónakos-díjasok és Opel-különdíjasok személyére is fény derül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!