Kultúra

2014.12.07. 10:50

Igazi karácsonyi hangulat volt a Csók István Művészkör kiállításán

Kőszeg - A Csók István Művészkör immár harmadik éve rendezte meg az adventi jótékonysági kiállítását a Hotel Írottkő aulájában.

Némethy Mária

A Téli hangulatok című tárlat festményei körben a falakon, a hotel aulájában egy hatalmas, gyönyörűen feldíszített karácsonyfa. Szombaton minden az ünnep várásáról szólt a Hotel Írottkőben, a Csók István Művészkör  jótékonysági kiállításán. Volt Télapó, vele jött pajkos Krampusz, s megnyitójában Huber László polgármester is azt emelte ki: a karácsony várás felemelő élményét élheti meg mindenki évről évre a művészkör adventi rendezvényén. A műsorban keveredtek a műfajok, hiszen fellépett Soskó András operaénekes, Gráf Györgyi zongoraművész, a Kőszegi Vonósok, az ArTrió, a Be-Jó és a Dance Jame  táncegyüttesek, Láng Laura énekes és Maitz József zenetanár kedvenc harmonikájával.

Soskó András gyönyörűen énekelt, Gráf Györgyi kísérte zongorán (Fotó: a szerző)

Az idén a kiállító alkotók, s azok is, akik a művészkör meghívására rendeztek korábban kiállítást Kőszegen egy ma már 19 éves, de két éves korától súlyos beteg lány, Rebeka  gyógykezelésére ajánlottak fel árverésre műveiket. A képek fele, 45 festmény gazdára is talált. A kiállító alkotók: Berényi Sándor, Bráder Tamás Gusztáv, Domsa Károly, Gódor József, Gyöngy Kálmán, Jencsky Beatrix, Koppándi József,  Palcsó Júlianna, Szabadfi Marianna, Tálas Ágnes, Tölgyesi Ildikó, Tritremmel Tímea, Vízi Sándor és Zsarnai Sándor

A kiállítás 2015. február 14-ig megtekinthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!