Kultúra

2014.12.05. 14:11

Kis hazugságok, nagy poénok: a Telefondoktor a színházban rendel

Szombathely – A Telefondoktor a színházban rendel, Vass Szilárd személyében. A „monoburleszk” bemutatója december 7-én 19 órakor kezdődik a stúdiószínpadon.

Ölbei Lívia

Vass Szilárd az egész lényével játszik. Aki látta például A dzsungel könyvét a WSSz nagytermében, tudja, miről van szó. Sziszi olyan mozgáskultúrával zümmögi végig az előadást, illetve jelenik meg a színen a döntő pillanatokban, hogy a szemtelen Döglégyből jelentékeny szerepet csinál. De nem véletlen, hogy a rendező, Horgas Ádám megbízott benne: még az alternatív atlantiszos időkből jól ismerik egymást. Sziszi mostanában Kálmánchelyi Zoltánnal (ő a másik sokoldalú „alternatív” a társulatban) lép fel rendszeresen a Cafe Frei közönsége előtt: kéthetente megy a „Sziszi & Zoli-aktuális” a SzínházSzerda-sorozatban.

Vass Szilárd, Szabó Borbála, Kálmánchelyi Zoltán (Timár Gergely)

A héten volt egy különleges, közbeiktatott ráadás is: Zoli ezúttal műsorvezetői szerepet vállalt, a Telefondoktor szerzőjével, Szabó Borbálával, valamint az előadás fő- és mellékszereplőjével, Vass Szilárddal beszélgetett a próbafolyamat rejtelmeiről. „Békés Dénes, a sikeres nőgyógyász véletlenül bezárja magát a rendelőjébe. Miközben próbálja telefonon mefoldani ezt az aprónak tűnő kellemetlenséget, kis hazugságai önálló életre kelnek odakinn... A telefon pedig folyton csak csöng, és csöng, és csöng...” Az előadás rendezője Szabó Tibor, a premier december 7-én (vasárnap) 19 órakor kezdődik a WSSz stúdiószínpadán. (További időpontokat nyilván a doktor úrtól kérhetünk.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!