Kultúra

2015.01.12. 18:22

Óvodások kiállítása

Szombathely – Újabb kiállítás nyílt az Agora – Gyermekek Háza hagyományos ovis tárlatsorozatában: hétfőtől egészen január 31-éig a Gazdag Erzsi Óvoda Maci csoportosainak rajzai díszítik a tetőtéri folyosót.

Szombathelyi Médiaközpont

Az alkotások egy része a télről szól: hóember, szánkózás, sőt pingvinek is láthatók a képeken, de voltak, akiket népmesék, gyermekmondókák ihlettek meg. Többek között A kismalac és a farkas, A három kívánság és A rózsát nevető királykisasszony című mesékhez készültek illusztrációk. A rajzok mellett ragasztott képeket és textilből készült díszeket is fabrikáltak a gyerekek. A vidám, színes kiállításon húsznál is több alkotás tekinthető meg. A Gyermekek Háza évről évre lehetőséget biztosít az óvodás csoportok számára, hogy bemutassák év közben végzett szakmai, művészeti tevékenységüket. Az idei sorozatot a Kőrösi ovi nyitotta, február 9-én pedig a Benczúr ovisok rajzaiból nyílik a következő kiállítás.

Fotó: Szombathelyi Média Központ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!