Kultúra

2015.02.16. 19:25

Bennfentes: Hungária-bulin, operában és vadászbálon is jártunk – Ön is ott volt?

Szombat este a zene játszotta a főszerepet. A Bennfentes stábja először a Bartók Teremben hallgatta meg Gounod Faustját, majd a Valentin-napi buliban és a vadászbálban is járt.

Szendi Péter

POPLEGENDA Utóbbi helyszínen a szombathelyi autós családi vállalkozás is képviseltette magát: fotónkon az idősebb és az ifjabb Magyar Miklós, valamint Magyar Viktória látható.

KÓRUS Dr. Hajba Ferenc karnagy úr nemcsak tanított egykor, de osztályfőnököm is volt a KDG-ben. Magyar szakos tanárként kedveli azokat a zeneműveket, amelyek librettóját irodalmi mű ihlette. Az előadásra felesége kísérte el.

PIKTÚRA Kisléghi Nagy Ádám festőművész csendesen beszélgetett feleségével, Kocsis Mártával az előtérben, amikor megszólítottuk. Szívesen jár komolyzenei koncertekre, pihenteti és elgondolkodtatja a szép muzsika. Arra nem volt időnk, hogy Faust történetéről faggassam, amely egyébként is rendkívül inspiráló, hiszen karaktere több képzőművészt is megihletett az évszázadok során.

SOKADSZOR Családi bérlettel jött a koncertre a Tóth-házaspár. Nagyon szeretik a komolyzenét, a Faustra nem készületlenül érkeztek. Tóthné Virág Anikó jól ismeri a Goethe-művet, kíváncsi volt a szcenírozott bemutatóra. Tanítónőként végigolvasta az egész világirodalmat. Férje, István ékszerész-aranyműves arról beszélt, nagyon várja már hogy jobb idő legyen, hiszen a szabadtéri előadásokat is szereti. Ezen az estén testvérük bérletével koncerteztek, kifejezetten örültek annak, hogy ők nem értek rá.

PIHENTETŐ Michael Reinig, a LuK Savaria Kft. ügyvezető igazgatója gyakran jár komolyzenei koncertekre. Kifejezetten szereti a zenés színházat, rajong az operáért is. Tudható, hogy három gyermeket nevelnek, egyik lányuk fotográfiával foglalkozik, a művészet tehát nem áll távol a családtól. Szombaton este az igazgatót felesége, Susanne kísérte el. Gounod Faustja, noha német szöveg alapján készült, a franciák nemzeti operájává vált.

KOLLÉGÁK Sebestyénné Benkő Andrea, lapunk munkatársa gyakran jár színházi előadásokra, zenés produkciókra fiával és férjével, Gáborral egyaránt. Véletlenül találkoztunk az Aréna Savaria bejáratánál. Ez az este csak róluk szólt. Valentin-nap alkalmából vettek részt az R-Go- és a Fenyő Miklós-koncerten.

RAKKABILI A Valentin-napi buliban fantasztikus volt a közönség! Voltak, akik szafari holmit húztak az R-Go tiszteletére, de jöttek olyanok is, akik megfogadva a sláger tanácsát: felvették a pöttyös ruhájukat! Szó szerint feltűnőek és persze bombanők voltak mindnyájan. Képünkön Payrits Robertina és Bogárné Szabó Krisztina bevetés előtt. Mindketten nagy Hungária-rajongók, de Szikora Róbertet is imádják!

ÉLLOVASOK Ilyen fantasztikus csapattal ritkán találkozik az ember. A Valentin-napi buliba elkötelezett R-Go-rajongók érkeztek a kapunyitáskor. Volt köztük, aki dedikált kalapot viselt, mások gyűjtik a posztereket, és nem hagynának ki egyetlen koncertet sem. Gina (középen) R-Go-táborban is volt tizenévesen Agárdon. Horváth Beáta, Ács Gáborné, Gina, Ketseti Edit és Juhászka csörgővel, síppal fokozták a hangulatot.

FAUST A Faust-előadáson Kiss Márton zongoraművész-korrepetitort és Mányik Albert rendezőt fényképeztük le a készülődés perceiben.

DIRIGENS A Gounod-opera karmestere, Thomas Herzog lendületesen dirigálta a szcenírozott előadást. Egy ilyen hatalmas és nehéz mű megszólaltatása pedig nem lehet könnyű feladat! A nézők nagy lelkesedéssel tapsoltak a remek bemutatónak.

BULI Vedd fel a pöttyös ruhádat, az lesz ám a feltűnő, énekli a Hungária együttes a Micsoda buli című nótában. Hát, a képen látható hölgyek megfogadták a tanácsot. Szívdöglesztő viseletben érkeztek a helyszínre, alig várták, hogy színpadra lépjenek nagy kedvenceik. Szabó Gáborné, Gombkötő Istvánné, Tölgyes Zsoltné, Poór Tímea ha teheti, minden koncerten részt vesz.

ORGONA A Gounod-operában van egy csodálatos templomi jelenet, amelyben Kiss Márton, zongoraművész megszólaltatta a Bartók Terem orgonáját is. A hangszert nemrég felhangolták, alig várom, hogy hallhassam március 10-én Szamosi Szabolcs koncertjén! Legalább ennyire kíváncsi Szalay Julianna kántor, a Herman Ottó Szakképző Iskola és Kollégium tanára, Geositsné Gabriella és Szalay Miklósné is.

ZENE Egy vidám baráti társasággal elegyedtünk szóba. Mindhárman nagy zenerajongók, egyikük, Horváth Guidóné legendás szolfézstanár. Szinte nincs olyan középkorú a városban, aki ne ismerné őt, ha csak néhány évet is járt zeneiskolába. A tanárnőt, Jutkát elkísérte Blahowec Oszkár és velük tartott Sátori Katalin, aki a HEMO munkatársa volt, de nagybőgőzött is sok éven át. Azt mesélték, azért is jó koncertre járni, mert a szünetben kicsit beszélgethet is az ember olyanokkal, akiket régen nem látott már.

SZAFARI Az R-Go jelképek egyike a szafari kalap! Szó sem lehet arról, hogy e kultikus kellék nélkül érkezzen egy koncertre Sipos Szilvia, aki gyerekkora óta rajong a zenekarért. Könnyű volt tehát párjának, Szabó Zoltánnak kitalálni, mivel is kedveskedjen a hölgynek a szerelmesek napján. A koncertjegy jó ötletnek bizonyult. Élőben hallgathatták meg a poplegendát.

TISZTÁN Gyönyörű kislányok üldögéltek a kanapén az előadás előtti percekben, jelenésük még később volt, de nem mulasztották volna el, hogy kezdésre pontosan elkészüljenek. Szüleik féltő gonddal készítették frizurájukat, rendezgették ruhácskájukat, hogy a színpadon szépek lehessenek. Kerti Júlia és Lakatos Beáta jelenésre várva.

FODROSBAN Gyönyörű kislányok is kaptak szerepet a darabban. Angyali külsőt kölcsönzött nekik a szép fodros ruhácska. Ilyenkor farsangi időszakban külön öröm hercegnőnek öltözni. A Faust-opera szereplőiként Binó Luca, Rozmán Vivienn.

Fotó: Cseh Gábor, Szendi Péter, Timár Gergely

Szöveg: Kovács Ágnes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!