Kultúra

2015.09.02. 12:49

Színeket, zajokat festenek Szombathelyen

Szombathely - A Mesebolt Bábszínház ezekben a napokban még jól kifesztiválozza magát itthon és külföldön, aztán megkezdi a jubileumi szezont: húsz éve vált hivatásos bábszínházzá a társulat.

Ölbei Lívia

A családi évadnyitó Hang-Tér-Kép címmel szeptember 6-án (vasárnap) 14 órakor kezdődik a Fő téren, természetesen belépő nélkül. Kapunk egy kis utó-karnevált , hiszen a Savaria Történelmi Karnevál elképzelhetetlen vásári bábjátékosok nélkül. A Fő téren ezúttal olyan csemegéket kínál a Mesebolt, mint Kovács Géza Vásártér című csodás miniatűrjét: a Mesebolt igazgatója ma már ritkán lép föl ezzel a tüneményes produkcióval, úgyhogy nem érdemes kihagyni. Itt lesz Vitéz László is, a folytatható hagyomány jegyében: Az elásott kincset Takács Dani játssza-meséli el, rendezőként Kovács Géza adta a kezére ezt a halhatatlan fabábut. A piros sipkás Kemény Henrik-gyetrőc itáliai rokona, Pulcinella szintén tiszteletét teszi a Meseboltnál: a hottói Ziránó Színház bemutatja, hogy mi történik, ha Pulcinella szerelembe esik. Mindeközben a Dr. Pesovár Ernő AMI néptáncbemutatóiban gyönyörködhet a közönség, akinek kedve szottyan, beszállhat de a kézművesekhez is oda lehet ülni.

Kovács Géza a Vásártér-előadás után. Vasárnap a Fő téren ismét elcsíphetjük ezt a ritkán látható, szeretnivaló produkciót  Fotó: Ölbei Lívia

Ha netán esne az eső, a szabadtéri évadnyitó elmarad viszont hamarosan mindenképpen megkezdődik a kőszínházi szezon. A 20 éves Mesebolt továbbra is az Ady téri MMIK-ban lakik. Az évad első matinéja az Ady téren a Szerelmükből születtem én című, 1-4 éves korig ajánlott előadás lesz szeptember 13-án 10 órától. Khaled-Abdo Szaida rendezésében Balogh János mv., Dénes Emőke és Lehőcz Zsuzsa játszik, a tervező Fajgerné Dudás Andrea, a zeneszerző Dés András. Szeptember 20-án hazatér a Dobronka Cirkusz, világszám!, az első idei bemutatót szeptember 24-ére tűzte ki a Meseboltr. Az égigérő fa című Kormos-mese rendezője Rumi László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!