Kultúra

2016.03.15. 15:38

Az elhivatottsága a sikere titka - Lakatos Levente regényíróval találkozhattak a szombathelyi rajongók

Szombathely - A magyar szórakoztatóirodalom egyik legkedveltebb alakja, Lakatos Levente tartott előadást nemrég Szombathelyen. A fiatal író megosztotta az érdeklődőkkel, hogyan vált sikeres szerzővé.

Rákos Bianka

Lakatos Levente neve valószínűleg a női olvasóknak mond többet, hiszen nemcsak feltűnően jóképű, hanem a gyengébbik nem által mostanában kedvelt erotikus thriller műfajában is alkot. Legnépszerűbb könyve a Bomlás, majd későbbi regénye, az Aktus is több elismerést kapott, így Levente az elmúlt évek egyik legkeresettebb magyar szerzője lett. Előadásán beavatta olvasóit élete nagy fordulataiba, az írói élet előnyeibe és hátrányaiba.

A fiatal szerző egy közönséggel készült szelfivel kezdte meg az előadást. Nem meglepő módon férfiakkal csak elvétve lehetett találkozni. A színpadon egy szerény, közvetlen és sármos férfinek ismerhettük meg, aki egészen gyerekkorától kezdte történetét.

- A szüleim korán elváltak, én pedig eléggé kerek kisfiú voltam - mesélte. A túlsúlyt később sikerült leadnia, hiszen egy rövid ideig fotómodellkedéssel is foglalkozott. Erről az időszakról nem igazán beszélt, mivel úgy érzi, ez csupán rövid epizód volt az életében. Tervei között egyébként eleinte nem szerepelt az írás, bár a média korán vonzani kezdte.


- Egyszer édesanyámmal néztünk egy filmet, amiben a főhős egy duci férfi volt. Meglepetten faggattam, hogyhogy ő a főszereplő, hiszen kövér, mire ő annyit mondott: attól még lehet színész. Így eldöntöttem, hogy erre a pályára lépek. Álmait követve drámaiskolába iratkozott, ám ennél mélyebben nem merült bele a színjátszásba. Középiskolásként már rövid, egyoldalas történeteket írt, később az újságírásba és a televíziózásba is belekóstolt.

- Havas Henrik könyveit sokat forgattam, és megtetszett a riportírás. Készítettem is néhányat, ám ezekből könyv sosem lett, az Ifjúsági Magazinban jelentek meg - mesélte.

A szerző beavatott minket a könyvkiadás világába is, ahol nagyon nehezen tud boldogulni egy „elsőkönyves" író, de szerencsére A legyél sikeres fiatal című könyve az azóta már megszűnt Ulpius-ház kiadó jóvoltából a polcokra került. Ezt a Barbibébi követte, amely egy fiataloknak szóló horror. A Barbibébi megjelenése idejében egyedülálló volt, hiszen kevés hasonló stílusú történet létezett, főleg a magyar piacon. Innentől a szerző karrierje már kisebb-nagyobb mélypontokkal ugyan, de jól alakult, végül az ismertséget a már említett Bomlás című könyve hozta meg.

- A Bomlás a legismertebb és legnépszerűbb regényem, annak ellenére, hogy az akkori szerkesztőm szerint nagyon rosszul sikerült - jegyezte meg.

Levente egy e-könyvön dolgozik. Véleménye szerint az elhivatottság juttatta el addig, ahol most tart, hiszen kezdőként rengeteg elutasítást kapott, és olyan is előfordult, hogy sikeressége ellenére ételre sem volt pénze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!