Kultúra

2016.03.17. 10:07

Közösségteremtő helytörténet - Izgalmas kísérlet helyszíne lesz a Berzsenyi Dániel Könyvtár

Szombathely - Képekbe mentett helytörténet címmel hívja beszélgetésre az érdeklődőket a Berzsenyi Dániel Könyvtár március 22-én.

Képekbe mentett helytörténet - szombathelyi közösségi archív képgyűjtemények az interneten. Ez a címe annak a beszélgetésnek, amelynek egyik főszereplője Spiegler Tibor, Szombathely történetének szenvedélyes kutatója, helytörténeti gyűjtő. Ezúttal az internetes közösségek által létrehozott és fenntartott, bővített, Szombathely városát bemutató archív képgyűjteményekről lesz szó elsősorban. A beszélgetés vendégei még egy interaktív kísérletnek is részesei lehetnek.

A szombathelyi Fő tér a múlt század 60-as éveinek elején. Fotó: BDK

Azon túl, hogy manapság minden szinten nagy népszerűségnek örvend a „retró", a képi dokumentáció elkészítésének, megőrzésének és továbbadásának felbecsülhetetlen jelentősége van. A délután házigazdája: Boros Ferenc. A rendezvény az Internet Fiesta 2016 című programsorozat keretében valósul meg, a belépés díjtalan. Kezdés március 22-én (kedd) 17 órakor a Berzsenyi Dániel Könyvtárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!