Kultúra

2016.04.14. 12:16

Rozán Eszter és Marcel tanár úr - Hang, élet, játék a színpadon

Szombathely – Rozán Eszter egyszer regényt ír, máskor hangjátékot, de fito- és biblioterapeutaként is bátran fordulhatunk hozzá. Ezúttal Marcel tanár úr című élő hangjátékának bemutatóját élvezhette a Don Bosco Művelődési Ház közönsége.

Ölbei Lívia

A Marcel tanár úr című élő hangjáték a szerző szándékai szerint „elsősorban a felső tagozatos általános iskolás diákokhoz szól, de a többi korosztály számára is hordoz üzenetet". Az élő hangjátékot Rozán Eszter úgy jellemzi, hogy „speciális műfaj, a színdarab és a rádiójáték ötvözete". Ez pedig azt jelenti, hogy „a szereplők egy hangjáték felvételét mutatják be a színpadon, nézők előtt. A szöveget lapról olvassák, mint egy stúdiófelvételen, gépről bejátszott hangeffektekkel. A színpad berendezése szintén rádióstúdióra utal. A nézők szimulált stúdiófelvétel részeseivé válnak, melynek hatására nemcsak a rádiózással kapcsolatos ismereteik bővülnek, hanem egy tanulságos, a kiskamasz korosztályra jellemző problémákkal foglalkozó történettel is megismerkedhetnek".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!