Kultúra

2016.09.14. 20:05

Tánc, tárlat, vetítés a kulturális örökség napjain

Szergény - Szeptember 17-18-án ismét kinyit a nagyközönség előtt a szergényi néprajzi gyűjtemény. Megünneplik a kulturális örökség napjait.

Ölbei Lívia

Bár Buzás Etelka minden bejelentkezőt szívesen körbevezet a Szergény múltját föltáró kiállításon, a hétvégén bejelentkezni sem kell: szombaton és vasárnap, mindkét napon 10-től 17 óráig várja a látogatókat a volt szergényi iskolában berendezett gazdag helytörténeti bemutató, az önkormányzat támogatásával. Ráadásul kísérőprogramok is lesznek.

Tessék, csak tessék! A szergényi gyűjteményben iskolasarkot is kialakított Buzás Etelka Fotó: Szendi Péter

Szombaton 14.30-kor a Sárvári Néptánckör ad műsort a volt iskola udvarán (a könyvtárellátó rendszer közreműködésével), 16 órakor a szombathelyi múzeumbogár klub tagjait vezeti körbe Buzás Etelka a kiállításon, 17 órakor pedig filmvetítés kezdődik az evangélikus gyülekezeti teremben (a hajdani osztályteremben). A film a nyári Őrségőr-táborban készült: az ifjú múzeumbogarak Tóth Kálmán vezetésével 5 napos táborozáson vettek részt Szergényben, elkezdték a helytörténeti gyűjtemény módszeres és szakszerű feldolgozását (a munkába mi is belenéztünk). Több mint 400 műtárgyat vettek leltárba, a tárgyakról pontos leírást és fényképfelvételt is készítettek. A tábort dokumentáló filmet is bárki megnézheti.

Címkék#Szergény

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!