Kultúra

2017.04.28. 10:29

Lázasan készülődnek a 15. Herényi Virágútra

Napok óta nagy a sürgés–forgás Herényben. A hétvégén a 15. Herényi Virágútra készül a városrész. Az ünnep egyben a Szent György templom búcsúnapja is. Az elmúlt évtizedek tapasztalatai szerint már többször köszöntött be hűvösebb, csapadékos idő, de az érdeklődés így is mindig jelentős volt.

Civil Tudósítónktól

Már állnak a rendezvénysátrak, az árusok is hozzáláttak a pavilonok összeszerelésének.

A rendezvény előtt az elmúlt 14 év tapasztalatairól és a hétvégi Szent György naphoz is kötődő rendezvényről kérdeztük Szekér Tamást, a Herényi Kulturális és Sportegyesület egyesület elnökét.

Az időjárás nagyban befolyásolja a szabadtéri rendezvények sikerét, ám Tamás optimista:

- Ugyan egy hűvösebb időjárási hullám érkezik, de vasárnapra a napsütést megrendeltük! Szombaton érdekes programok tucatja várja az idelátogatókat, az igazi nagyüzem vasárnap lesz. Az elmúlt 14 év sok tapasztalatot és egyben maradandó élményt is adott egyesületünknek és a velünk együttműködő aktivistáknak. Talán amit kiemelnék, hogy a rendezvény eddigi sikere nagyban azon múlott, hogy nem égtünk ki lelkileg, mindig valami új elemmel rukkoltunk elő. Ugyanakkor a rendszeresen idelátogatók mindig megtalálták azokat a programokat is, ami számukra élményt nyújtott. A rendezvénynek vannak olyan alapelemei, amiket változatlanul rendszeresen beépítünk a programunkba. A 15. Herényi Virágút új elemeként kiemelném, hogy mini virágkarnevált is rendezünk. A felvonuláshoz lehet csatlakozni. A részvételhez szükséges virágokkal feldíszített kerékpár, vagy a beöltözés virágjelmezbe, de akár egyidejűleg mindkét feltétel is bevállalható. A karneváli menet a Szent György templomtól a virágút teljes szakaszán végigvonul. Várható indulási idő vasárnap 10 óra. Kiemelkedő kulturális programok várják az érdeklődőket, a részletes programunk honlapunkon megtalálható.

Egy biztos, hogy a rendezők mindent elkövetnek, hogy a hétvégén Herénybe látogatóknak maradandó élményekben legyen részük. A kiváló programok, a pompázó tavaszi virágok, az ínycsiklandozó ízek és a finom borok egy igazán jó hét végi programot ígérnek!

György István Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!