Kultúra

2017.08.29. 14:34

A vegánság mibenléte- furcsa kérdések, szuper receptek

A vegánság manapság egyre elterjedtebb. Sokan csak divathóbortnak tartják, mások komoly filozófiát építenek mögé.

Gulyás Regina Olimpia

Egy biztos, finom ételeket hús és állati származék mentesen is lehet készíteni. Reggeli és ebédötlettel készültünk Önöknek. Amíg elkészíti a finomságokat, jót kacaghat az alább található videón, melyben egy vegán youtuber szedett össze idegesítő dolgokat, melyeket életmódjával kapcsolatban mondanak neki.

Egy jó reggeli sosem rossz:

Kesudiós-kardamomos chia-puding

Fotó: Illusztráció Pixabay

Elkészítés: Egy turmixgépben alaposan összemixeljük a vizet, a tejet, a kesudiót, a vanília-esszenciát, a mézet és a kardamomot – a lehető leginkább egyneműnek kell lennie. Az így kapott keverékbe beleszórjuk a chia magot, elkeverjük, lefedjük, és hagyjuk hűtőben pihenni egy éjszakát vagy néhány órát, amíg puding állagúra összeáll.

Csészékbe vagy tálkákba osztjuk, pirított magvakkal, aszalt gyümölcsökkel meghintve fogyasztjuk, mi pirított kesudiót és aranymazsolát tettünk rá. Reggelinek, de délutáni nassolnivalónak is remek. A recept forrása a mindmegette.hu

Ebédre egy kis babfasírt uborkasalátával? Itt jön a recept a mindmegette.hu-ról!

Babfasírt

Fotó: Illusztráció/ Archívum

Elkészítés: Az édeskrumplit megfőzzuk a mikróban. Ha kicsit hűlt, a héjából kinomjuk a húsát úgy, hogy csak a csücskét vágjuk le. Teszünk bele 2 gerezd zúzott fokhagymat, maroknyi petrezselymet, 1 csokor újhagymát feldarabolva, a leszűrt babot, sót, borsot. Összeturmixoljuk, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk.

Maroknyi burgereket formázunk, zsemlemorzsában megforgatjuk, és olajban megsütjük, kb. 3-3 percalatt mindegyik oldalán.

Salátával és/vagy pitakenyérrel tálaljuk, mustárt, ketchupot is kínálhatunk hozzá.

Mentás-joghurtos uborkasaláta

Fotó: Illusztráció/ Archívum

Elkészítés: Felszeleteljük vagy lereszeljük az uborkát, besózzuk, hagyjuk állni 10 percet, majd kinyomkodjuk. Összekeverjük a joghurtot a mentával és a fokhagymával, belekeverjük az uborkát, sózzuk, borsozzuk. Mentával díszítve tálaljuk.

Végezetül, bizonyítva, hogy nem is olyan nehéz betartani ezt az étrendet, és semmiről nem kell lemaradnia a vegánoknak, íme egy veganizált 'Mit ettem ma?' videó, ahol Aviana Rahl egész napos menüjét ülteti át vegán étrendre Végh Dóri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!