Kultúra

2017.08.31. 13:46

Izgalmas magyar zenés filmek a Pappa Pia előtt

Most fut a mozikban az új zenés film, a Pappa Pia. Korábban is sok sikeres alkotást köszönhettünk a kategóriában a magyar filmgyártásnak. Íme a mi videós válogatásunk:

Gulyás Regina Olimpia

A múlt század derekán, 1952-ben jelent meg az Állami Áruház, melynek dalai még ma is fülünkben csengenek. Tipikus szerelmes történet, klasszikus operett-hagyományokat vélhetünk felfedezni benne.

 

 

Közel 30 évet ugrunk az időben a következő filmhez, ami a 70-80-as évek lázadó blues és rock zenét játszó fiataljait mutatja be. Olyan nagy nevek játszanak a Kopaszkutyában, mint Hobo vagy Deák Bill Gyula.

Tímár Péter Csinibabája 1997-ben került kiadásra, s azóta is sokaknak a fülében cseng, hogy csini-csinibaba. Hatalmas siker volt a film, ami nem is meglepő, hisz bár a magyar hiába operettnemzet, a 70-es évek után megritkultak a zenés filmek.

 

A következő nagy megálló a Made in Hungaria. Valahol itt találkozott a retro és a modern. Szabó Kimmel Tamás elrabolta a 21. századi lányok szívét, míg anyáink slágereit énekelte.

 

Bár kilóg a sorból, hisz nem feltétlen musical-szerű alkotás, ráadásul kisfilm, de Oscar-büszkeségünk, így érdemes megemlíteni a 2016-os Mindenkit is.

És végül, de nem utolsó sorban itt a Pappa Pia is, mely szintén Szabó Kimmel Tamás főszereplésével éppen most fut a mozikban.

 

Minden kor zenei stílusa jelen van az adott filmen, így nem csak mint szórakoztatóipari alkotás, de mint archívum, zeneízlésbeli lenyomat is él tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!