Kultúra

2017.09.04. 18:06

Dekorációs alapanyag ingyen- irány a természet!

KÖRKÉP Átléptünk a nyárból a szeptemberbe. Ilyenkor nemcsak a ruhatárunkat cseréljük le, hanem az otthonunkat is átöltöztetjük.

Pintér Viktória

Az őszben az a legjobb, hogy rengeteget spórolhatunk a dekoráción. Hisz csak ki kell lépnünk, és „bevásárolni a természetből". Elég egy sétát tenni az erdőben, a mezőn, vagy elég, ha kimegyünk az udvarra vagy a parkba, máris alapanyagok tömkelegét gyűjthetjük össze.

Fotó: Illusztráció

Gyönyörű ajtókoszorút készíthetünk gallyakból és vadvirágokból. A barna, a lila, valamint a fakóbb zöld színek már messze vannak a nyártól, és őszi hangulatot kölcsönöznek a lakásnak vagy a háznak.Szedjünk össze pár színes falevelet, préseljük le, és ragasszuk fel egy meleg árnyalatú kartonlapra! A falon és a szekrényeken, polcokon egyaránt jól mutatnak az ősz hírnökei. Kicsit úgy érezhetjük, mintha az otthonunkban is a lombhullatók között sétálgatnánk.Rendezzünk terméseket apró vödrökbe: tegyünk az egyikbe piros színű erős paprikákat, a másikba csipkebogyót, a harmadikba egy kis mohát! A színek és a formák azonnal kapcsolatba lépnek egymással, beviszik az őszt a falak közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!