Kultúra

2014.05.21. 15:45

A színház haszna

Celldömölk - A Soltis Lajos Színház olyan alternatív színház, amely közhasznú egyesületként működik. De nem csak ezért egyedülálló a maga nemében.

Ölbei Lívia

A Soltis színházat működtető egyesület éves közgyűlésén Nagy Gábor, a társulat vezetője számolt be a 2013-as - ismét imponáló - eredményekről. A társulatnak 10 premierje, összesen több mint 160 előadása, 10 fesztiválszereplése volt a múlt évben (ez a szám kőszínháznak is becsületére válik), 22 ezer nézővel. A vendégjátékként fogadott 22 produkciót is közel kétezren látták.

Nagy Gábor társulatvezető (Fotó: Szendi Péter)

A társulatból nemrég heten szereztek drámapedagógusi végzettséget (a hazai drámapedagógiai törekvések atyja , Kaposi László irányításával). A Soltis színház több színésze vett részt kőszínházi előadásokban: a soproni Petőfi Színházban és a budapesti Nemzetiben.

Közben gondoskodni kell az utánpótlásról, úgyhogy a Soltis színház ismét stúdiósfelvételit hirdet, a 9-14, illetve a 14-20 éves korosztálynak. Előbbieket június 5-én 13 órára, utóbbiakat június 5-én 15 órára várják a Koptik Odó utcai kamaraszínházba. Készülni nem kell, de a kényelmes öltözék mellé néhány készenlétben tartott vers és dal nem árt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!