Kultúra

2009.07.21. 02:28

A test nyelvén beszél

Kőszeg - Kortárs tánc-előadás kezdődik ma 20.30-kor a Jurisics-vár lovagtermében: a várszínház nem először hívta meg Gergye Krisztiánt és társulatát.

Ölbei Lívia

A GK - Impersonators sZATÍR című előadása (ismét) az ember, a kultúra határait, eredetét, lehetőségeit feszegeti: lényege és eszköze (hangszere ) - a test által.

A szatír - ez a félig állati, félig emberi (isteni) lény alkalmas arra, hogy általa a táncosok fölmutassák, kérdőre vonják, szabadjára engedjék és megpróbálják megérteni mindazt, ami az emberben a húshoz, a vérhez, az izmokhoz, a testhez kötődik; mindazt, amivel a konszolidált hétköznapokban sokszor olyan nehéz elboldogulni. (A probléma sokrétűségét jelzi, hogy a sZATÍR egy 2005-ös etűd továbbgondolása.) A kőszegi kötődésű Gergye Krisztián - aki tavaly elnyerte Az évad legjobb alkotója díjat, az idén pedig Harangozó Gyula-díjjal tüntették ki - rendezőként, koreográfusként, látványtervezőként és táncosként is részt vesz az előadásban.

Kezdés ma 20.30-kor a lovagteremben - csak felnőt-teknek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!