Kultúra

2016.01.05. 12:55

Akik tüzet visznek a Nemzetibe

Celldömölk - Az új évet a budapesti Nemzeti Színház Kaszás Attila Termében kezdi a Soltis színház: január 11-én 19.30-kor ott láthatja a közönség Prométheusz történetét.

Ölbei Lívia

Az előadás a nagy görög triász legidősebb tagja, Aiszkhülosz klasszikus drámája alapján készült, koprodukcióban a Zsámbéki Színházi Bázissal. A rendező, Kozma András arra volt kíváncsi, hogy miképpen működtethető a 21. században ez az emberiség gyerekkorában gyökerező történet.

Fotó: Nagy Péter István

Ehhez az elgondoláshoz kereste és találta meg azt a szövegre (Trencsényi-Waldapfel Imre fordítása), mozgásra, zenére egyaránt támaszkodó formát, amely úgy korszerű, hogy a régi rítusokat is megidézi.  A tréningre alapozott próbafolyamat végeredményével hétfőn este a Nemzeti Színház közönsége is szembesülhet.

Fotó: Nagy Péter István

A Prométheusz-előadás címszerepében B. Péter Pál. Hős vagy bűnös, aki ellopja az embereknek az isteni tüzet? Kinek van joga bánni a tűzzel, vagyis a jóra és rosszra is használható tudással? Mi a rossz? Mi a jó?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!