Kultúra

2017.03.12. 16:51

Csendbontó történetek Sinkó Adrienn tollából

Szombathely - Sinkó Adrienn gyógypedagógus most íróként mutatkozik be a közönségnek. Arcok és keresztek: történetek, amelyek megbontják a csendet.

Vas Népe

„A mindennapokban találkozhatnak velem Szombathelyen gyógypedagógusként, a Gyermekpszichiátriai Gondozóban; Kőszegen az óvodába siető anyukák között, Sorkifaludon péntek esténként, a Csendbontó Társulat próbáin. Az írás gyermekkorom óta hobbim. Az elmúlt három évben kezdtem publikálni verseket és prózákat a Kis Lant folyóiratban és irodalmi megmérettetéseken részt venni. 2016-ban Budapesten, az Aquincumi Költőversenyen arannyal ékesített babérkoszorúval díjaztak.

Színpadi műveket a Csendbontó Társulatnak írok, melynek amatőr színjátszóként is tagja vagyok. Az Arcok és keresztek az első könyvem, melynek anyagát az elmúlt években összegyűlt írásaimból válogattam", mutatkozik be Sinkó Adrienn, akivel személyesen is találkozhat a közönség: március 20-án 19 órától a Cafe Frei pódiumán. Turbuly Lilla író, költő, kritikus ajánlása szerint „nagyon szép, egységes anyag ez. Kirajzolódik belőle egy jól felismerhető alkotói arckép, saját hang, életszemlélet, világlátás.

Érződik mögötte az az életanyag is, amit - talán a munkája kapcsán - látott, tapasztalt, és főleg az érzékenység, empátia, amivel ezt az irodalmivá tett alap-anyagot kezeli..."Az elsőkönyves szerzővel Pintér Ernő beszélget a kávéházi estén, hegedűn közreműködik Palatin Krisztina. A közönség első kézből értesülhet az írások keletkezésének hátteréről, részletek hangzanak el az Arcok és keresztek kötetből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!